VILTSPÅR

Viktig info från våra  spåransvariga

Nu börjar det dra ihop sig för 2024 års viltspårskurs ute i Follingboskogen på sedvanliga stället. Fyll i formuläret nedan så återkommer vi till er med besked gällande kursen.


Kursen kostar 300:- för medlem i taxklubben

och för icke medlem kostar kursen 350:-.


Kursen startar 6 April så senast fredagen den 29 Mars behöver vi ha er anmälan för att delta på kursen 2024.


mvh // Styrelsen GTK 
 
 
Tax
Annan renrasig hund
Blandras
 
 
 
 
 

Christer & Roland

Våra två mest erfarna spårtränare!

Bilden från:

Ordinarie Vilspår 2017

Viltspårkursen 2023

Än så länge yr snön runt knutarna och det är spårsnö i skogen, men dagarna blir allt längre, snart är nog snön borta och det är dags för hundar, mattar och hussar att börja jobba.  Det här är ett bra tillfälle att aktivera dig själv och din hund. Du får träffa andra hundkompisar och får tips och träningsmöjligheter med erfarna instruktörer. Vill du bara ha roligt och sysselsätta din hund? Motionera dig själv och hunden? Kanske du vill meritera din hund med viltspårtitlar?  Är du jägare är det här ett utmärkt tillfälle att lära hunden grunderna i eftersök. Nyttigt och ibland nödvändigt.

                            

Vi startar kursen lördagen den 1 april kl 10 i Follingboskogen och sen spårar vi de tre efterföljande onsdagskvällarna.

Skicka din anmälan till Roland, roland.guldrupe@telia.com eller ring 0707-44 77 77.

Anmälningsavgiften är 250kr för medlemmar och 300 för övriga.          

Insättes in på Taxklubbens bankgiro 245-2522 eller via Swish:123 430 14 04

Din anmälan vill vi ha senast 24 mars.            

Jag återkommer sen med PM för kursen där du får all nödvändig information.

Välkommen!


Vid pennan: Roland Johansson


Rörligt viltspår – 15 april - 20 november

Vi hälsar dig välkommen till årets rörliga viltspårprov. Det är ett kul och bra sätt att meritera och aktivera dig och din hund. Skicka din anmälan till Roland på mejl gtk.spar@gmail.com minst fem dagar innan du vill starta, så blir du kontaktad av en domare för överenskommelse om tid o plats.

Anmälningsavgiften 250 kr betalas på vårt bankgiro 245–2522 eller swish 123430 14 04 samtidigt med anmälan. Märk betalningen ”Rörl vsp” Domarersättning 150 kr tillkommer och betalas direkt till domaren innan start i skogen. Eventuella frågor: provledare Roland Johansson, tel 0707-44 77 77.


Ordinarie viltspårprov – 14 maj

Härmed inbjudes till vårens ordinarie viltspårprov söndagen den 14 maj i Follingbo. ANMÄLAN SENAST måndagen den 1 maj. MISSA INTE DET! Anmälan till Roland på mejl: gtk.spar@gmail.com eller med vanliga posten: Roland Johansson, Guldrupe 129, 622 34 Romakloster Anmälningsavgiften 250 kr betalas på vårt bankgiro 245-2522 alternativt swish 123430 14 04 samtidigt med anmälan. Märk betalningen ”Vsp 14/5”.


Ordinarie viltspårprov – 17 september

Välkommen till höstens ordinarie viltspårprov som traditionellt avgörs i Follingboskogarna söndagen den 17 september.


ANMÄLAN SENAST tisdagen den 5 september. MISSA INTE DET! Anmälan till Roland på mejl: spar@gmail.com eller med vanlig post: Roland Johansson, Guldrupe 129, 622 34 Romakloster Anmälningsavgiften 250 kr betalas på vårt bankgiro 245–2522 alternativt swish 123430 14 04 samtidigt med anmälan. Märk betalningen ”Vsp 17/9”.


Klubbmatch mot SSRK

Till klubbmatchen mot SSRK utses tre hundar och en reserv. Uttagningen gäller endast hundar som tävlat i öppen klass. Vi står som värd för klubbmatchen mot SSRK och den avgörs i slutet av maj. Datum är ej fastställt i skrivande stund

HÄR FINNS ANMÄLNINGSBLANKETTEN FÖR SPÅR!


Som ifyllbar PDF

Som ifyllbar Excel


KLICKA HÄR OVAN!


Uttagningsregler Viltspår-SM


Nya uttagningregler för Spår-SM finns nu nedan:

För att kvalicificera sig för uttagning till spår-SM inom Svenska Taxklubben krävs att ekipage har deltagit i minst 4 prov närmast föregående och innevarande säsong. Minst en av proven skall vara ordinarie prov. Som spårsäsong räknas perioden 1/7 - 30/6. Resultaten från de tre bästa proven räknas.


För att vara kvaliciferad för uttagning till SM skall ekipaget ha erhållit minst två förstapris, varav minst ett förstapris skall ha erhållits på orinarie prov. Minst ett av förstaprisen skall ha tagist säsongen närmast före SM-tävlingen.


Om flera ekipage är kvalicifierade skall ekipaget med högsta sammanlagda poäng på de tre bästa resultaten sammanräknas.


Resultat från klubbtävlingen mot SSRK skall i förekommande fall tillgodoräknas. Om kvalicifierat och uttaget ekipage önskar delta i SM-tävlingen svara GTK för anmälan, anmälningsavgiften samt resekostnaden.


Beslut på GTK styrelsemöte 2022-08-08Rapporter från spårskogen

Höstens ordinarie spårprov 18 september

I som vanligt vackert väder avgjordes höstens ordinarie spårprov i Follingboskogen. Den här gången tydligen inte riktigt lika viltrika som vanligt verkade det som, men några viltstörningar blev det i alla fall. Till provet var 13 hundar anmälda, Det var 11 taxar, varav två i anlagsklass, och två av annan ras. En tax fick tyvärr lämna återbud.


Vid återsamlingen kunde nu deltagarna bjudas på förtäring i väntan på redovisningen.
Det konstaterades att för de flesta hundarna hade det gått bra eller ganska bra. Båda
anlagshundarna blev godkända och tre förstapris kunde delas ut.


Kennel Chiribis vandringspris till bästa debutant gick till Spenzer.
Ceasars vpr, Skogsblommans Celines vpr och Max vpr till provets bästa hund gick till Fagermons Ofelia.
De bästa resultaten:
Godkända i anlagsklassen och uppklassade blev, Spenzer KN, ägare Jörgen Samuelsson Fole, och Svaerkes Betty KN, ägare Ulla-Britt Bandinge Burgsvik.


Öppen klass
1:a pris Fagermons Ofelia LN, 42 p, ägare Siw Franzén, Follingbo,
Zelmaas Faxe SN, 37p, ägare Charlotte Hammarberg Follingbo,
Tappijalan Aarrejahti SN, 37p, ägare Carina Eskelin Visby,
2:a pris Landala Herbert SN, 27p ägare Amanda Westin Fårösund,
Beathalandet Abba, schäfer, 27p ägare Annelie Nilsson Tofta
3:e pris Ruskabackens Allena SN 17p, ägare Kristina Lilja Visby
Chestnut Blue dÁramis, Basset Blue de Gascogne, 15p, ägare Charlotte Hammarberg Follingbo

Vinnare GTK ordinarie spårprov, Fagermons Ofelia, äg. Siw Franzen. Foto: Ulla-Britt Bandinge.

Klubbmatch mot SSRK

I fint väder, torra marker och med gemytlig stämning avgjordes årets klubbmatch mot SSRK i Sjonhem.

Aldrig förr hade det väl hänt att vi hade svårt att få tag i deltagare, lagledare och domare till matchen. Nu ordnade sig allt till sist och det blev en bra tävling även om SSRK hade hittat besvärliga taxmarker med hyggen och viltstörningar. Men våra representanter Charlotte med Faxe, Siw med Ofelia och Jörgen med Z-a gjorde ändå mycket bra ifrån sig.

Den här gången var dock SSRK-hundarna bättre, alla tre fick första pris (när hände det senast?). Av taxarna klarade Ofelia ett förstapris, Faxe ett tredjepris medan Z-a tyvärr nollade. Men det var rådjurets fel som härjade i spåret enligt domaren. Den här gången vann SSRK matchen med 9 – 4 och fick behålla vandringspriset. Vi hoppas på gruvlig revansch nästa år när det är vi som arrangerar. Janne Boberg dömde taxarna och Roland dömde SSRK-hundarna.